Selanik Caddesi Mehtap Apartmanı NO:41/8 Kızılay/Ankara
trenar

Botoks

Botoks

    Botoks; Cilt tedavilerinde ve antiaging işlemlerde en sık tercih edilen Botoks enjeksiyonu, ince uçlu iğneler yardımıyla cilt altına uygulanan, kaslarının içerisine veya deri içerisine enjekte edilen bir tedavi yöntemi olup, Botoks Uygulama Alanları, Botoks Nasıl Uygulanır ve Sonrasında Görülen Etkiler gibi merak edilen konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.

    Estetik alanda pek çok cilt problemini giderebilen ve tıbbi amaçlarla da kullanılan bir tedavi yöntemi olan Botoks, “clostridium botulinum” adı verilen bir bakteriden elde edilen nörotoksindir. Bu botulinum adı verilen toksin madde sinir uçlarında iletim görevinde olan maddelerin salınımını engelleyerek sinirlerden hedef organlara olan iletimi bloke etmektedir. Bunun sonucunda da hedef bölgede işlev azalması ya da işlevin tamamen kaybolmasına neden olmaktadır. Yani bölgede hedef kasın kasılmasını engelleyerek kasılma sonucunda oluşan kırışıklığın geçici olarak devreden kalkmasını sağlamaktadır.

    Botoks

    Botoksun bu özellikleri özellikle kozmetik alanda mimik kaslarının kasılmaları sonucunda meydana gelen kırışıklıkları gidermek, tıbbi alanda terleme şikayetlerinde terlemeyi azaltmak ve migren vakalarında ağrı şikayetlerinin önüne geçmek amacı ile kullanılmaktadır. Kas hareketleri ile doğrudan ilişkili olan tedavi uygulaması öncesinde ön kontrol gerçekleştirmek için ücretsiz muayenemizden yararlanabilirsiniz.

    Botulinum toksini enjeksiyonu ile kırışıklıkların oluşmasına yol açan kasların kasılmasını engelleyerek daha dingin ve genç bir ifadeye sahip olmak için randevu talebinde bulunmak ya da Botoks fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.

    Yüz Botoksu
    BENZER TEDAVİLER
    Yüz Botoksu
    Estetik ve tedavi amacı ile kullanılan Yüz Botoksu, cilt kırışıklıkları, migren, aşırı terleme gibi şikayetlerin engellenmesini, geciktirilmesini ve hafifletilmesini sağlamak amacıyla yapılan bir enjeksiyon işlemidir.

    Botoks Uygulama Alanları

    Yüzdeki kırışıklıkların giderilmesi ve ince çizgilerin azaltılması, yaşlanma ile birlikte kendini gösteren boyundaki dikey çizgilerin hafifletilmesi, ağız çevresi, çene ve burun gibi yüz bölgesine enjeksiyon şeklinde kozmetik amaçlar ile kullanılan toksin, belirli kas hastalıklarının tedavisi için de kullanılmaktadır. Estetik ve tıbbi alanlarda yaygın olarak kullanılmakta olan botulinum toksini cilt dokusu üzerindeki kırışıklık görünümünün iyileştirilmesinin yanı sıra aşağıda yer alan listede de görüldüğü gibi aşırı terleme ve baş ağrısı tedavilerinde de kullanılmaktadır.

    Yüz Botoksu

    Mimik kaslarına Botoks uygulaması yapılarak yüzde ortaya çıkan dinamik çizgilenmeler ve deri kıvrımları giderilebilmektedir. Özellikle alın, kaş arası, göz kenarı ve dudak çevresinde kendini gösteren bu kırışıklıklara uygulanan tedavi sonrasında bu alanlardaki kasların çalışması zayıflatılarak, cildin kas hareketleri sonucunda katlanması ve bu katlanmaya bağlı ortaya çıkan çizgilenmeler azaltılmaktadır.

    Burun Botoksu

    Burun botoksunun ameliyatsız burun estetiğinde önemli bir yeri bulunmaktadır. Burun sırtında, ucunda, burun kemiğinin yanında ve etrafında oluşan çizgilerin giderilmesinin yanı sıra burun ucu kaldırma işleminin gerçekleştirilmesine de olanak sunmaktadır. Bu nedenle burun ucu düşüklüğünde herhangi bir operasyona ihtiyaç duyulmadan yalnızca tek bir enjeksiyon işlemi ile problemin giderilmesine olanak sunduğu için en sık tercih edilen Botoks uygulamalarından bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.

    Kaz Ayakları Botoksu

    Göz çevresindeki cilt dokusunun çok ince olması ve bu alanda bulunan kasların aktif çalışmasına bağlı olarak söz konusu bölgede kırışıklıklar erken dönemde kendini göstermektedir. Göz kenarlarında kendini gösteren kırışıklıklar yani kaz ayakları Botoks ile giderilirken, bu bölgedeki aşırı kas aktiviteleri azaltılmakta ya da durdurulmaktadır. Böylece göz çevresinde oluşan kırışıklıkların yani kaz ayaklarının yok edilmesinde ve yavaşlatılmasında etkinliğini göstermiş olmaktadır.

    Çene Botoksu

    Masseter Botoks olarak da adlandırılan çene botoksu ile yüzün alt kısmındaki şekil bozukluğu giderilerek, kare yüz şekli değiştirilmekte ve daha orantılı bir yüz şeklinin ortaya çıkması sağlanmaktadır. Bu uygulama sonrasında yüzün alt kısmı dar ve oval bir şekil alırken erkeksi çene görünümü ortadan kaldırılmış olmaktadır. Ayrıca estetik yararların haricinde çene botoksu, çene kaslarının istemsiz kasılmasının ve istemsiz diş sıkılmasının (diş gıcırdatma – bruksizm) probleminin ve problemin neden olduğu ağrı ya da rahatsızlığı ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktadır.

    Boyun Dekolte Botoksu

    Boyun ve dekolte bölgesi yaşlanma bulgularının en belirgin şekilde ortaya çıktığı alanlardır. Boyun bölgesindeki perde kası olarak adlandırılan kasın gevşemesi cilt dokusu üzerinde bozulmalara yol açmakta ve bu bozulmalar gıdı bölgesinde iki adet kas bandı biçiminde sarkmalara yol açmaktadır. bu tabloya ek olarak boyun bölgesinde kat çizgileri ve kırışıklıklar kendini göstermektedir. Boyun ve dekolte botoksu, hem boyun bölgesindeki bu cilt problemlerinin hem de boyun bölgesinin devamı olan dekolte bölgesindeki kırışık ya da buruşuk görünüm ortadan kaldıran daha canlı ve diri bir cilt dokusu ortaya çıkaran etkili bir işlemdir.

    Baby Botoks

    Baby Botoks uygulaması tekniğinde etkisi diğer dolgu enjeksiyonlarına göre daha düşük ve daha az dozlarda enjeksiyon uygulaması yapılmaktadır. Böylece yüz kasları doğal bir biçimde hareket etmeye devam ederken, ciltteki kırışıklıkların önüne geçilmiş olmaktadır. Yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılması ve önlenmesi amacı ile uygulanan bu yöntemin en yaygın kullanıldığı bölgeler göz çevresi ve alındır.

    Koltuk Altı Botoksu – Aşırı Terleme Tedavisi

    Botoksun yalnızca ciltteki kırışıklıkların giderilmesi amacı ile kullanılmadığı bilinmelidir. Sosyal ve profesyonel hayatta büyük probleme neden olan aşırı terleme şikayeti koltuk altı bölgesine Botoks uygulaması yapılarak düzeltilebilmektedir. Botoksun ter bezlerini bloke eden etkisi sayesinde ter bezleriyle sinir uçları arasındaki iletimin durdurulması sağlanmakta ve ter bezlerinin aşırı çalışması azaltılmaktadır.

    Migren Tedavisi

    Bir ay içerisinde ortalama 3’ten fazla migren atağı geçiren, ağrı kesici ve migren tedavileri ile ağrı problemine yeterli yanıt alamayan hastaların migren ataklarının oluşmasını engellemeye yönelik uygulanan botoksla migren tedavisi, koruyucu tedaviler içerisinde yerini almaktadır. Botoks sinir sonlanma alanlarında bir takım nörotransmitterlerin salınmasını engellemekte ve migren ağrısının önüne geçmektedir. Bu amaçla migren tedavisinde alın, ense, boyun ve şakak bölgelerinde belirli noktalara botoks enjeksiyonu yapılmakta ve migrenli hastaların ağrılarının azaltılması sağlanmaktadır.

    Botoks Nasıl Uygulanır?

    Çoğu estetik operasyonun aksine Botoks, herhangi bir kesme işlemi gerektirmeyen bir işlemdir. Sorunlu cilt bölgelerine enjeksiyon şeklinde uygulanmaktadır. Çok ince uçlu iğneler yardımı ile cilt altına uygulanan botulinum toksini yani Botoks tedavisi mimik kaslarının içerisine ya da deri içerisine enjekte edilmektedir.

    Kullanılan maddenin miktarı ya da kuvveti, tedavi sıklığı, sinir ve kas tamirinin hızı gibi parametreler bireysel faktörlere ve tedavi edilecek alanlara göre değişiklik göstermektedir.

    İşlem esnasında uygulama bölgesine lokal anestezik kremler sürülerek ağrı ya da acı hissinin en aza indirilmesi ve tedavinin daha konforlu geçmesi sağlanmaktadır. Daha sonrasında ince uçlu iğneler yardımı ile bölgedeki kasların içerisine ya da deri altına ufak dozlar enjekte edilmeye başlanmaktadır. İşlem uygulama bölgesine ve tedaviye göre 15 ila 45 dakika arasında sürmektedir. Tedavinin ilk etkileri ise 24 saat içerisinde kendini göstermeye başlamaktadır.

    Botoks Kimlere Uygulanır?

    Ortalama olarak 30’lu yaşlarda başlayan ancak bazı cilt dokularında 20’li yaşlarda dahi görülebilen cilt kırışıklıklarına, terleme sorunlarına, migren ağrılarına ve diğer cilt sarkmalarına 18 yaştan itibaren Botoks tedavisi ile müdahale etmek mümkündür.

    Gebelik ve emzirme döneminde zararlı bir etkisinin ya da komplikasyon riskinin olup olmadığı henüz tam olarak bilinmediği için bu dönemlerde botoks uygulamasının yapılmaması önerilmektedir. Bunun dışında sinir kas sistemi hastalığı bulunanlar ve aktif enfeksiyon bulunan bölgelere Botoks işlemi yapılmamaktadır.

    Botoks Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

    Tedavi sonucunda en iyi sonuçların elde edilebilmesi için özellikle yüz kırışıklık bölgelerine Botoks uygulaması sonrasında en az 4 saat boyunca başın öne eğilmemesi önerilmektedir. Ayrıca uygulama bölgelerinin şiddetli bir şekilde ovulmaması ya da masaj yapılmaması gerekmektedir. Bununla birlikte uygulama bölgesindeki kasların tedaviye yanıtının arttırılması amacı ile bölgenin aktif olarak hareket ettirilmesi oldukça faydalıdır.

    Botoks Uygulaması Sonrası Görülen Etkiler

    Botoksun hedeflenen bölgelere enjeksiyonu sonrasında etkileri ortalama 3 ila 5 gün içerisinde ilerleyici biçimde artış göstermektedir. Bu artış ortalama iki hafta sürmektedir. Özellikle kırışıklık şikayetlerinde problemde en iyi sonuçlara en az iki hafta içerisinde ulaşılmakta diyebiliriz. Bu süreç içerisinde tedavi edilen bölgelerde asimetri ya da düzensizlikler oluşabilmektedir. Bu asimetriler tedavinin etkilerini göstermesi ile birlikte düzelmektedir.

    Tedavinin etki süresi 3 ila 9 ay arasında olmakla birlikte ortalama 6 aydır. 2 yıl boyunca düzenli olarak Botoks tedavisi yapılması halinde mimik kaslarında belirgin zayıflama ortaya çıkmakta ve tedavinin düzenli sıklıklarla yapılması sonucunda da dinamik çizgilenmelerde ve kırışıklıklarda kalıcı düzelmeler oluşmaktadır.

    Avuç içleri, ayak ve koltuk altı gibi vücudun en çok terleyen bölgelerine terleme tedavisi amacı ile uygulanabilen botoksun ter bezlerine enjeksiyonu sonrasında ter bezleri ile sinir uçları arasındaki bağlantıyı yani iletimi durdurarak ter bezlerinin çalışmasını azaltmakta ya da durdurmaktadır.

    Botoks Yan Etkileri

    Botoks uygulamalarının bilinen herhangi bir kalıcı yen etkisi bulunmamaktadır. Ancak geçici olarak adlandırılan bir takım etkileri bulunmaktadır. Özellikle tedavi sonrasında enjeksiyon bölgelerinde geçici şişlikler oluşabilmektedir. Bu etki birkaç gün içerisinde kendiliğinden kaybolmaktadır.

    Uygulama sonrasında görülen bir diğer yan etki ise hafif asimetrilerdir. Bu asimetriler şişliğe bağlı oluşabildiği gibi tedavinin etkilerinin görülmeye başlaması ile birlikte asimetriler giderek azalmaktadır. Belirgin asimetri tabloları ise tekrarlanan enjeksiyonlar ile düzeltilmektedir.

    İşlemin bitmesinin ardından birkaç gün boyunca uygulama bölgelerinde uyuşukluk hissedilebilmektedir. Bu durum tedavi uygulanan alanlardaki algılanan his değişiklikleri olarak ifade edilebilmektedir.

    Sinir uçlarındaki iletimi sağlayan maddelerin salınımlarını engelleyen, sinirler ile uyarmış olduğu kaslar veya ter bezleri arasındaki elektriksel iletimi geçici durduran tedavi hakkında bilgi almak ve uygulama öncesinde ön kontrol gerçekleştirmek için ücretsiz muayenemizden yararlanabilirsiniz. Ayrıca aşağıda bulunan iletişim formu üzerinden Botoks fiyatları hakkında bilgi alabilir ve randevu talebinde bulunabilirsiniz.

    Fiyat Teklif ve Randevu Formu
    Botoks Hakkında Detaylı Bilgi ve Fiyat Teklifi Almak İçin Lütfen Aşağıdaki Formu Doldurunuz Uzmanlarımız Size En Kısa Sürede Dönüş Yapacaktır.

      Tedavilerimiz Hakkında Bilgi Almak ve Fiyatlarımızı Öğrenmek İçin Bizi Arayabilirsiniz:
      Call Now Button
      ×