Çene Botoksu
Çene Botoksu; Ameliyatsız Çene Estetiği ve bir antiaging tedavi prosedürü olan Çene Botoksu, alt çene ve elmacık kemiğinin arasında bulunan ve çiğneme fonksiyonunda görev alan masseter kasına botoks enjekisyonun yapıldığı bir işlem olup, tedavi öncesi merak edilen Çene Botoksu Nasıl Uygulanır?, Çene Botoksunda Kullanılan Maddenin Özellikleri ve Çene Botoksu Kimlere Uygulanabilir? gibi önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Masseter kası, alt çene ve elmacık kemiği arasında yer alan ve çiğneme fonksiyonunda görev alan kuvvetli bir kastır. Bu bölgedeki belirginlik, yüzün alt kısmında genişliğe ve doğal olarak kare bir yüz hattının oluşmasına neden olmakta ve özellikle kadınlarda erkeksi bir görünüme yol açmaktadır.
Yüz hattında çene hacminden kaynaklanan estetik problemlerin yanı sıra diş gıcırdatma ya da diş sıkma problemine yol açan massetter kasının belirgin olması kare yüz görüntüsünün yanı sıra problemin eşlik ettiği şiddetli baş ağrıları, diş minelerinde aşınma, çene eklemlerinde kenetlenme ya da ağrı gibi problemlere zemin hazırlamaktadır.
Çene Botoksu
Çene Botoksu, çenedeki masseter kasına yapılan botoks enjeksiyonu; bu kasın küçülmesini ve gevşemesini sağlayarak, hacmi artan kasın neden olduğu tıbbi ve estetik sorunların önüne geçilmesi sağlamaktadır. Bunun sonucunda da yüz daha oval bir görüntüye sahip olurken, diş sıkma ya da gıcırdatma sorunu ile birlikte çene eklemini kapsayan sorunlar da düzeltilmektedir.
Herhangi bir cerrahi operasyona gerek duyulmadan neştersiz, ağrısız ve dikişsiz teknikle çene inceltme etkisi ortaya çıkararak yüz şeklini değiştiren botoks uygulaması öncesinde kişiye özel tedavi parametrelerinin oluşturulması için ücretsiz muayenemizden yararlanarak ön kontrol gerçekleştirebilirsiniz.
Çok kısa zaman içerisinde yüz hattında belirgin değişikliklere yol açarak daha dinç, dinamik ve doğal bir ifade kazanılmasına olanak sunan botoks uygulaması öncesinde randevu talebinde bulunmak ya da Çene Botoksu fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.
Çene Botoksu Nedir?
Ameliyatsız medikal estetik uygulamalar içerisinde sunulan ve çene estetik uygulamaları içerisindeki Çene Botoksu, iki farklı yöntemle uygulanan ve hem estetik hem de tıbbi yarar sağlayan bir işlemdir.
Çene estetiğinde pürüzlü görünümün ve kırışıklığın giderilmesi amacı ile yapılan botoks enjeksiyonu, dış gıcırdatma olarak adlandırılan diş sıkma fonsiyonunun azalmasında ve geciktirilmesinde etki ederek cilt probleminin ortadan kalmasına yardımcı olurken, hastalığın yol açtığı şikayetlerin de giderilmesine olanak sunmaktadır.
Çene Botoksu Uygulama Amacı
Çene – masseter botoks enjeksiyonu, çene alt bölümünde ortaya çıkan kırışıklıkların giderilmesi amacı ile kullanılmaktadır. İşlevsel olarak ortaya çıkan kırışıklığın giderilmesinin yanı sıra fiziksel yapının düzeltilmesi, cilt dokusunun ve çene kemik yapısının neden olduğu derin çizgilerin ve engebeli görünümün ortadan kaldırılmasında oldukça etkilidir. Bununla birlikte çiğneme kaslarının aşırı gelişmiş olduğu tablolarda bu kasların gücünün zayıflatılması amacı ile kullanılmaktadır. Böylece istemsiz olarak sıkılan çene kasları sonucunda ortaya çıkan şikayetlerin ve çene eklemindeki bozulmaların azaltılması ve önlenmesi sağlanmaktadır.
Çene Botoksu Nasıl Uygulanır?
Çene Botoksu uygulaması öncesinde massetter kasının bulunduğu alt çene kısmının boyuna yakın olan alanı muayene edilerek, kasın kalınlığı ve yerleşimi incelenerek enjeksiyon parametreleri oluşturulmaktadır. Daha sonrasında enjeksiyon yapılan olan bölgeler antiseptik solüsyonlar aracılığı ile temizlenerek uygulama alanı hazır hale getirilmektedir.
Botoks enjekisyonu yapılacak noktaların belirlenmesinin ardından bölge lokal anestezik kremler aracılığı ile uyuşturularak işlemin daha konforlu geçmesi sağlanmaktadır. Anestezik kremlerin etkisi ile birlikte alt çene köşesinde belirlenen alanlardan ince uçlu iğneler aracılığı ile masseter kasına girilerek uygun dozlarda botoks enjeksiyonu yapılmaktadır.
15 dakika gibi çok kısa süre içerisinde tamamlanan Çene Botoksu işlemi sonrasında sosyal ve profesyonel hayata hemen dönmek mümkündür.
Çene Botoksunda Kullanılan Maddenin Özellikleri
İşlem esnasında kullanılan botoks uygulamasının etken maddesi botilinum toksin tip A’dır. Bu madde bir tür proteindir. Clostridium botulinum adındaki bakteri tarafından üretilen bu madde, cilt altında herhangi bir yan etki oluşturmamaktadır. kozmetik amaç ile tercih edilen ve nöromuskuler aktiviteyi geçici olarak bloke eden özelliği bulunmaktadır.
Çene Botoksu Kimlere Uygulanabilir?
Massetter kası hacimli ve fazla gelişmiş olanlar, yüz hattında bu kastan kaynaklı olarak kare yani erkeksi bir ifade bulunanlar, çene ovalinde derin çizgi ve kırışıklık bulunanlar Çene Botoksu için uygun adaylardır.
Botoks enjeksiyonun ana maddesi olan botulinum toksininin herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak botoks tedavileri gebelerde ve emziren annelerde önerilmemektedir. Bununla birlikte 12 yaş altındaki çocuklara uygulanmamaktadır. Bu enjeksiyon 18 yaşın üzerinde bulunan tüm kadınlara ve erkeklere uygulanabilir özelliktedir.
Çene Botoksu Kimlere Uygulanmaz?
Kan sulandırıcı ilaç kullananlara ve pıhtılaşma bozukluğu bulananlara enjeksiyon alanlarında kanama oluşabileceği için Çene Botoksu önerilmemektedir. Ayrıca ALS ve Eaton – Lambert Sendromu gibi kas hastalığı bulunanlar ile botulinum toksin tip A’ya karşı aşırı duyarlılığı bulunanlara uygulama yapılmamaktadır.
Çene Botoksu Kalıcılığı
Botoks tedavisinin kalıcılığı 3 ila 6 ay arasındadır. Tekrarlanabilir özellikteki tedavinin bu kalıcılık süresi mimik hareketlerine ve kaslardaki etkiye bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ancak düzenli botoks enjeksiyonu yaptıranlarda kalıcılık süresinin uzaması ile birlikte tedavi sıklığının arttığını söylemek mümkündür. 2 – 3 uygulama sonrasında çene şeridinde uzun süreli etkiler gözlemlenmektedir. Bunun sonucunda da daha uzun süreli simetrik sonuçlar ortaya çıkmaktadır.
Çene Botoksu Sonrasında Görülen Etkiler
Genel olarak bir hafta içerisinde masseter kasının yumuşaması ile birlikte 6 hafta içerisinde çene şekli tam olarak görülebilmektedir. Çene ucuna yapılan bu enjeksiyon sonrasında, botoks çenedeki kas dokusuna nüfuz ederken, toksin maddesinin içeriğindeki nöroksit proteini kas dokularındaki hareketliliği yavaşlatmakta ve bölgedeki çizgili görünümü belirli bir süre yani maddenin etkinliği boyunca durdurmaktadır.
Estetik görünümün yanı sıra doğrudan çiğneme kasına yapılan uygulama sonrasında bruksizm olarak adlandırılan diş gıcırdatma ya da sıkma problemi rahatsızlık olmaktan çıkmaktadır. Bununla birlikte zarar görmüş çene kemikleri, diş kökleri ve diş yapısında belirgin seviyede rahatlama ortaya çıkmaktadır.
Çene ekleminde meydana gelen problemlerin giderilmesi, estetik açıdan yüz yapısına bir form kazandırmaktadır. Bruksizm nedeni ile aşırı gelişen ve yüz hattında kare bir görünüme yol açan bu kas gevşeyerek, uygulama sonrasında daha zarif bir görünüm elde edilmesi sağlanmaktadır.
Çene Botuksu Yan Etkileri
Çok kısa bir süre içerisinde tamamlanan bu enjeksiyon uygulaması oldukça pratik, zahmetsiz ve güvenli bir işlemdir. Çiğneme fonksiyonlarına herhangi bir zararı bulunmayan Çene Botoksu enjeksiyonu sonrasında çiğneme esnasında hafif güçsüzlük hissi ortaya çıkabilmektedir. Bu etki uygulama sonrasında beklenilen olağan bir etkidir. Bu etki çok kısa bir süre sonrasında kendiliğinden kaybolmaktadır.
Kişiye özel parametrelerde belirlenen tedavi planlamasının oluşturulması öncesinde çene kasının yapısının incelenmesi, cilt ve doku analizlerinin yapılması ve yüz hattının formunun değerlendirilmesi için ücretsiz muayenemizden yararlanarak ön kontrol gerçekleştirebilir ve Masseter Botoks tedavi planlamasının oluşturulmasına olanak sunabilirsiniz.
Çene küçültme ameliyatları ya da cerrahi operasyonların sunmuş olduğu komplikasyon risklerini ve iyileşme sürecini ortadan kaldıran botoks ile çene küçültme uygulaması öncesinde ön kontrol gerçekleştirmek için randevu talebinde bulunmak ya da Çene Botoksu fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.