Cilt Terapisi
Cilt Terapisi; Oksijen terapisi olarak da adlandırılan Cilt Terapisi işleminde vücudun ve cilt katmanlarının ihtiyaç duyduğu oksijen açığını kapatılarak kan dolaşımının hızlandırılması ve hücre yenilenmesi sağlanmakta olup; Cilt Terapisi Etkileri, Cilt Terapisi Hangi Bölgeler Uygulanır ve Terapi Esnasında Görülen Etkiler hakkındaki merak edilen konu başlıklarına yazımız içerisinden oluşabilirsiniz.
Cilt dokusu zaman içerisinde iç ve dış faktörlere bağlı olarak yıpranmakta, hasar görmekte ve cilt kırışıklıkları oluşmaktadır. Özellikle güneş etkileri sonucunda ciltte belirgin değişiklikler oluşmaktadır. Bu değişiklikler sonrasında cilt dokusu üzerinde bir takım sorunlar açığa çıkmaktadır. Sıvı kaybı sonucunda oluşan kırışıklıklar, güneş lekeleri ya da sarkmalar bu etkilerin yol açtığı sorunlar içerisinde yer almaktadır.
Cilt dokusu üzerinde belirginleşen sorunlara karşı cildin nefes alması, nemlenmesi ve lenfleri harekete geçerek cilt oksijenlenmesinin elde edilmesi için uygulanan pek çok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bu tedavi yöntemleri içerisinde yer alan Cilt Terapisi, pek çok cilt bakımı yöntemlerinin elde edemediği etkiyi ve başarıyı elde etmektedir.
Cilt Terapisi
Terapi, genç ve sağlıklı bir cilde kavuşmak için hücre yenilenmesini sağlamak amacı ile uygulanmaktadır. Cilt terapisiyle derideki sarkma, deformasyon ve yıpranmaya bağlı oluşan matlaşmalar giderilmektedir. Her yaşta ve her cilt tipinde uygulanabilen basit bir yöntem olan terapi cilt üzerindeki ölü hücrelere etki etmekte ve güneş etkilerinden oluşan cilt lekelerini yok ederek parlak bir görünüm elde edilmesini sağlamaktadır.
Cilt hücrelerini yenileyen, nemlendiren, canlandıran, berrak ve pürüzsüz bir görünüm almasına olanak sunması ile birlikte deformasyonların azalmasına yardımcı olan Cilt Terapisi için, kliniğimizin ücretsiz muayenesinden yararlanabilirsiniz. Cildin destek dokusunu oluşturan alestin ve kollajen seviyesini arttıran terapi fiyatları hakkında bilgi alabilmek için, aşağıda bulunan iletişim formu üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Cilt Terapisi Nasıl Yapılır?
İşlem öncesinde uygulamanın yapılacağı cilt dokusu temizlenmekte ve arındırılmaktadır. Böylece gözeneklerin açılarak cildin daha iyi nefes alması sağlanmaktadır. Arındırma işleminin ardından cilt bakım yapılarak terapiye geçilmektedir.
Terapi esnasında cilt dokusuna yakın mesafeden hafif dokunuşlar ve kısa aralıklarla oksijen verilmektedir. İşlem sırasında cilt üzerin uygulanan basınç ile cildin en alt katmanlarına kadar etki etmesi sağlamaktadır. Böylece oksijen cilt dokusunun en alt katmanlarına kadar ulaşmaktadır.
Cilt Terapisi vücudun ihtiyaç duyduğu oksijen açığını kapatarak kan dolaşımını hızlandırmakta ve hücreleri yenilemektedir. Son derece basit ve etkili olan bu işlem, cilt sorunlarına göre seans şeklinde uygulanmaktadır.
Cilt dokusunun en alt katmanlarına kadar terapi, uygulama bölgelerinde gözeneklerin belirgin bir şekilde yok olmasına ve yağlanmaların katı bir hal aldığı alanlarda çözünmesine olanak sunmaktadır. Terapi esnasında sıvı yolu ile dışarı atılan yağlar, cilt ve cilt altı dokusu üzerinde dirilik ve canlılık elde edilmesini sağlamaktadır.
İşlemin sonlanmasının ardından cilt dokusunda ferahlama ve nefes alma hissedilmektedir. Ciltteki hücrelerin yenilenmesinden dolayı daha canlı ve parlak bir görünüm ortaya çıkmaktadır. Dokuların en alt katmanlara kadar canlanmasından dolayı özellikle cilt lekelerinde belirgin azalmalar ortaya çıkmaktadır.
Cilt Terapisi Hangi Bölgelere Uygulanır?
Deri ve deri altı tabakaların desteklenmesi ve tedavi edilmesi amacı ile uygulanmaktadır. Uygulama yüz, boyun, el ve özellikle havasız kalan saç köklerinde uygulanabilmektedir. Cilt ve cilt altı dokusuna canlılığın yeniden kazandırılması amacı ile yapılan Cilt Terapisi, cerrahi işlem içermeyen bir yöntemdir.
Cilt Terapisinin Etkileri
Cilt dokusunda görev alan hücrelerin görevlerini yerine getirebilmeleri için enerjiye ihtiyaçları vardır. Genç cilt dokularında enerji ihtiyacı yeterli oranda oksijen ve besin ile karşılanabilmektedir. Ancak yaşın ilerlemesinin ardından genetik faktörler, hatalı beslenme alışkanlıkları, kullanılan kozmetik ürünler ve güneşin zararlı etkileri cilt dokusu üzerinde hasarlara yol açmaktadır. Bu hasarlar cilt üzerinde yıpranma, incelme, leke, kırışma ve sarkma şikayetleri ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle cilt ve vücut hücrelerine enerji gitmesi ve hücrelerin yenilenerek yaşlanma belirtilerinin yavaşlatılması için uygulanan Cilt Terapisi, diğer tedavi yöntemlerine kıyasla büyük oranda etki sağlamakta diyebiliriz.
Terapi Esnasında Görülen Etkiler
- Cildin alt katmanlarına kadar ulaşan oksijen, cilt metabolizmasını hızlandırarak cilt dokusu altında biriken toksinlerin atılmasını sağlamaktadır. Toksin birikimi sonucunda ortaya çıkan sivilce, akne ve siyah nokta gibi cilt sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Yani cilt dokusunun yağ salgılama oranını dengelemektedir.
- Cilt ve cilt altı dokularının canlanmasına yardımcı olmaktadır.
- Cilt altı dokusuna kadar uygulanan basınç sayesinde; cildin destek dokusunu oluşturan elastin ve kollajen seviyesini arttırmaktadır.
- Cildin nem ihtiyacını karşılarken, nem dengesini oluşturmaktadır.
- Güneş ve sivilce izleri üzerindeki etkisi nedeni ile bu izlerde belirgin derecede iyileşme elde etmektedir.
- İnce çizgilerde gözle görülür bir azalma sağlamaktadır.
- Cildin canlı ve parlak bir görünüm almasına olanak sunmaktadır.
- Ciltteki sarkmalara ve deformasyonlara etki ederken, gergin bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır.
Cilt Terapisi cilt üzerinde belirli bir basınç oluşturduğu için masaj etkisi yapmaktadır. İşlem esnasında herhangi bir şekilde ağrı ya da acı hissi oluşmamaktadır. Enjeksiyon işlemi olmadığı için işlemin sonlanmasının ardından sosyal ve profesyonel hayata aynı gün içerisinde dönmek mümkündür.
Cildin pek çok ihtiyacına yanıt veren bu tedavi yöntemi, kliniğimizde seans halinde uygulanmaktadır. Ciltte güçlenme, rahatla ve soluma hacmini yükselten Cilt Terapisi tedavisi için kliniğimizi ziyaret ederek ücretsiz muayenemizden yararlanabilirsiniz. Cilt sorunlarına göre uygulanan terapinin işlem detayları ve fiyat bilgisi hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formu üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.