Dermaroller
Dermaroller; Cilt problemlerinde yaygın olarak kullanılmakta olan Dermaroller üzerindeki mikro iğnelerin açtığı kanalcıklar sorunun çözümü için kullanılan ürünlerin etkin ve direkt olarak cilt altına emilmesini sağlamakta olup, Dermaroller Ne İşe Yarar, Etki Mekanizması Nasıl Çalışır ve Dermaroller Nasıl Kullanılır gibi merak edilen konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Cilt tedavilerine yeni bir boyut kazandıran Dermaroller, üzerinde bulunan iğneler aracılığı ile cildin alt tabakası olan dermis katmanının uyarılmasını sağlayarak; kırışıklıklara, yara ve yanık izlerine, sivilce ve akne izlerine, çatlaklara ve saç dökülme problemlerine köklü bir çözüm getirmektedir.
Dermaroller
Tüm bunların yanı sıra göz altı morluklarına ve torbalanmalarına alternatif çözüm sunan dermarollerin üzerinde bulunan iğneler, farklı açılar ile hedeflenen bölgeler üzerinden geçerek cilt yüzeyinde mikro kanallar açmasını esas alan bir tedavi yöntemidir.
Dermaroller Ne İşe Yarar?
Dönen bir başlığın üzerinde mikro düzeyde bulunan ve simetrik olarak yerleşmiş iğnelerin bulunduğu bir araç olan derma roller, cilt dokusuna ve yüzeyine zarar vermeden yara iyileştirme mekanizmasını tetiklemektedir. Böylece cilt katmanlarında kollajen, elastin ve hyalüronik asit üretimi arttırılarak geniş gözenek problemlerinden cilt lekelerine kadar pek çok alanda başarılı bir tedavi olanağı sunarak daha sağlıklı bir cilt yüzeyinin ortaya çıkmasına katkı sağlamaktadır.
Cilt tedavilerinde ve cilt bakımlarında yaygın olarak kullanılan derma roller ya da mikro iğneleme aparatı ağrısız ve ameliyatsız bir tedavi yöntemidir. Tüm vücut bölgesi üzerinde güvenle kullanılan ve iğne uzunlukları cilt problemine ve uygulanacak bölgeye göre seçilen bir işleme olanak sunmaktadır.
Cilt yüzeyi üzerinde mikro kanallar açarak cildin kendi kendini onarma mekanizmasını tetikleyen Derma roller hakkında bilgi almak ve daha sağlıklı bir cilt dokusunun ortaya çıkması için tedavi planlamasının yapılmasına olanak sunmak için ücretsiz muayenemizden yararlanarak ön kontrol gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda bulunan iletişim formu üzerinden tedavi ücretleri hakkında bilgi alabileceğiniz gibi, Dermaroller hakkında detaylı bilgi almak için tüm sorularınızı bize iletebilirsiniz.
Dermaroller Etki Mekanizması
Dermaroller cilt yüzeyine uygulandığında bu bölgelerde mikro kanallar açmaktadır. Bu açılan kanallar cilt üzerinde gerçek bir yara oluşturmamaktadır. Ancak cilt dokusu tarafından bu kanallar yara olarak algılanmakta ve cilt içerisinde yara tamir mekanizmasını tetiklemektedir. Böylece elde edilen mikro travmalar sayesinde organizmanın kendi kendini yenileme süreci başlatılmış olmaktadır.
Dermarollerin etki mekanizması uygulama esnasında açılan mikro kanallar aracılığı ile doku yenilenmesinin yanı sıra cilt dokusuna iletilmesi istenilen etken maddelerin ulaştırılması amacı ile de çalıştırılmaktadır. Böylece yenilenme hızını arttıran etken maddeler ile cildin daha sağlıklı hücreler oluşturulmasına katkı sağlanmakta ve elastin, kollajen ve hyalüronik asit üretiminin artması sonucunda daha sağlıklı ve canlı bir cilt ortaya çıkmaktadır.
Dermaroller iki farklı etki mekanizması ile iyileşme sağlamaktadır. İlk etkisi uygulandığı bölgelerde hafif bir tahriş etkisi oluşturmasıdır. Bu etki mekanizması sayesinde vücut tahriş etkisi oluşan bölgeyi onarmak için hızlı bir şekilde yeni hücre oluşumunu başlatmaktadır. Dolayısı ile antiaging uygulamalarında tercih edildiğinde daha keskin düzelmeler ve kısa sürede sonuçlar alınmaktadır.
Diğer etki mekanizması ise mikro kanalcıklar üzerinden çalışmaktadır. Dermaroller üzerinde bulunan mikro iğnelerin açtığı kanalcıklar cilt sorunun çözümü için kullanılan ürünlerin çok etkin biçimde ve direkt olarak cilt altına emilmesini sağlamaktadır. Özellikle selülit problemlerinde uygulanan ürünlerin derma roller aracılığı ile daha hızlı çalışması sağlanmakta ve maksimum fayda elde edildiğini söyleyebiliriz.
Dermaroller Nasıl Kullanılır?
Uygulama öncesinde tedavi bölgesine lokal anestezik kremler sürülerek acı ve ağrı hissi en aza indirilmektedir. Sterilize olan 2 milimetrelik iğnelere sahip olan Dermaroller, sorunlu bölge üzerinde taranarak iğnelerin mikro kanallar açması sağlanmaktadır.
Cilt yüzeyi üzerinde gezdirilen derma roller, küçük cilt ponksiyonları oluştururken uygulama esnasında cilt yüzeyi üzerinde kızarıklığa ya da şişliğe neden olabilmektedir. Bu durum cilt dokusunun kendi kendini tedavi etmesi için gereken bir tablodur. Bu tablo sonucunda cilt dokusu içerisinde normalden daha fazla kollajen ve elastin üretimi artmakta ve böylece tedavinin yanı sıra cilt yüzeyinde belirgin derecede bir sıkılaşma elde edilmektedir.
Bunun yanı sıra mikro iğneleme aparatının ve iğnelerinin düzgün ve simetrik olması gerekmektedir. Özellikle titanyum içerikli iğnelere sahip olması başarılı bir uygulama için oldukça önemli olmakla birlikte cildin daha iyi uyarılmasını sağlamaktadır.
Seans şeklinde uygulanan tedavinin mükemmel sonuca ulaşabilmesi için ön kontrol esnasında belirlenen tedavi planlamasına uyulması gerekmektedir. Uygulama yapılacak olan bölgeye, cilt sorununa, sorunun büyüklüğüne ve yaşa bağlı olarak değişen seans süreleri, iğne uzunlukları ve iğne sayıları tedavinin başarı oranını belirlemektedir.
Uygulamanın etkileri mevcut cilt sorununun büyüklüğüne, cilt tipine ve yaşa göre değişiklik göstermektedir. Genellikle dermarollerin etkilerinin maksimum düzeylerde görülmesi birkaç hafta ya da birkaç ay sürebilmektedir. Bu amaçla cilt sorununa uygun ürün kullanılarak uygulamanın etkilerini görme süresi hızlandırılmaktadır.
Dermaroller Vücudun Hangi Bölgelerinde Kullanılır?
Dermarollerin tedavinin sistemli ve düzenli bir şekilde uygulanması ile etki mekanizmasının doğru çalıştırılmasının ardından kollajen üretiminde %200’e yakın artma olduğunu söylemek mümkündür. Cilt yenilenme sürecini maksimum seviyeye çıkaran Dermaroller; yüz, vücut, saçlı deri, el, dekolte bölgesi, selülit sorunun olduğu alanlarda ve gevşemiş cilt yüzeyinde rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Dermarollerin Avantajları
Diğer cilt tedavileri ile kombine edilebilen Dermaroller, 18 yaşın üzerinde tüm kadın ve erkek hastalarda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Tedavi sonrasında 1 ila 2 gün kızarıklık ve şişlik görülmesinin dışında önemli bir yan etkiye sahip değildir.
Son yıllarda kozmetik dermatoloji alanında yaygın olarak kullanılan derma roller, neştersiz ve ağrısız bir uygulama olmasının yanı sıra pek çok açıdan avantaj sağlamaktadır. Özellikle yüz, boyun, sır ve saç derici gibi vücudun her bölgesinde uygulanabilir olması en önemli avantajıdır.
Yüzlerce yıllık akapunktur tedavisine dayanan bu uygulama, pek çok tedavi yöntemine göre daha ekonomik ve daha konforludur. İşlem esnasında acı ve ağrı hissinin en aza indirilebilmesi için isteğe göre lokal anestezik krem uygulaması yapılmasına olanak sunmaktadır. İşlemden sonra herhangi bir ağrı gelişmemesi ile birlikte kalıcı derci hasarı oluşturmamaktadır.
Dermaroller güvenli bir şekilde istenilen sonuçlar elde edilene kadar tekrarlanabilir özelliğe sahiptir. Ayrıca lazerle soyulmuş cilt yüzeyine uygulanabilir olması diğer kombine tedavilerin etkinliğinin artmasına fayda sağlamaktadır.
Mikro iğneleme yöntemi olarak da adlandırılan derma roller ile cildin sağlıklı yapısı devam ettirilebileceği gibi yaşlanma ve dış etkenlere bağlı olarak gelişen sorunlar geciktirilebilmekte ve yavaşlatılması sağlanabilmektedir.
Bu amaçla cilt sorunlarınıza uygun parametreler doğrultusunda oluşturulacak tedavi planlaması için ücretsiz muayenemizden yararlanarak ön kontrol gerçekleştirebilişiniz. Ayrıca Dermaroller ücretleri hakkında bilgi almak ve randevu talebinde bulunmak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.