Kirpik Ekimi
Kirpik Ekimi; FUE yöntemi ile donör alandan alınan greftlerin kirpik bölgesine transfer edilmesi şeklinde gerçekleştirilen Kirpik Ekimi, hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilen etkin ve başarılı bir prosedür olup, kişisel tedavi planlaması öncesi merak edilen Kirpik Ekimi Nasıl Yapılır? ve Kirpik Ekimi Kimlere Yapılır? gibi önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Yüzün ve bakışların ifadelerini oluşturan, gözlere hacmini kazandıran ve gözleri korumakla görevli olan kirpikler pek çok faktöre bağlı olarak dökülme gösterebilmekte ya da travmatik yaralanmalar sonucunda uzama özelliklerini kaybedebilmektedirler. Bu durumun, kadınlarda daha yaygın olmakla birlikte erkeklerde de estetik problemlere ve kaygılara yol açtığını ifade etmek mümkündür.
Kirpik Ekimi
Günümüzde saç ekimi tedavilerinde uygulanan ve geliştirilen yöntemler sayesinde kirpik dökülmesi ya da seyrekliği gibi problemlere çözüm sunulmaktadır. Kadınlarda daha yaygın görülen ve kalıcı bir hal alan kirpik dökülmesi sorununu Kirpik Ekimi işlemi ile başarılı bir şekilde ortadan kaldırılmakta ve daha gür kirpikler ile gözlerin belirginlikleri yeniden kazandırılmaktadır.
Kirpik Ogmentasyonu olarak da adlandırılan kirpik gürleştirme – ektirme operasyonu öncesinde donör alandan gerekli kök takviyesi ile istenilen kirpik gürlüğüne kavuşulması aşamasında ihtiyaç duyulan greft sayısının belirlenmesi için ücretsiz muayenemizden yararlanarak ön kontrol gerçekleştirebilirsiniz.
Hem estetik hem de fonksiyonel açıdan oldukça önemli bir yere sahip olan kirpiklerin lokal ya da tamamen incelmesi, dökülmesi, uzamaması ya da seyrekleşmesi gibi problemlere çözüm sunan ekim tedavisine ilişkin sorularınızı iletmek, ücretsiz ön muayene için randevu talebinde bulunmak ya da Kirpik Ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.
Kirpik Ekim Tedavisi
Erkeklerde genel olarak saç dökülmesi problemi ile karşılaşılmaktadır. Kirpik dökülmesi sorunu erkeklere kıyasla kadınlarda daha yaygın görülen bir tablo olmakla birlikte kalıcı hasar bırakan bir süreç oluşturmaktadır. Ayrıca geçirilen hastalıklar, kullanılan ilaçlar, yanlış kozmetik ürünleri ve yaralanmalar sonucunda da kirpik dökülmesi, seyrekliği ya da kalıcı kirpik kayıpları ile karşılaşılmaktadır.
Günümüzde kirpik dökülmesi, kirpik seyrekliği ya da kalıcı kirpik kayıplarında pek çok alternatif yöntem kullanılmakta ve kirpik kıl köklerinin yeniden eski sağlığına kavuşması amaçlanmaktadır. Ancak uygulanan bu alternatif yöntemlerin istenilen başarılı sonuçları verdiğini söylemek pek mümkün değildir. Bu amaçla; diğer alternatif tedavi yöntemlerine oranla başarılı sonuçlar ortaya çıkaran kıl ekim tekniği kullanılarak hem estetik açıdan güzel duran hem de göz sağlığında önemli rol oynayan kirpiklerin gürleştirilmesi sağlanmakta ve kalıcı sonuçlar ile hasta memnuniyeti sağlanmaktadır.
Kirpik Ekimi Nasıl Yapılır?
Kirpik Ekimi işlemi esnasında saç ekimi tedavilerinde yaygın olarak kullanılmakta olan ve diğer ekim yöntemlerine kıyasla daha avantajlı olan FUE ekim tekniği kullanılmaktadır. Donör bölge olarak ise genel olarak favori bölgesi seçilmektedir. Ancak kıl kökünün sağlığı ve yapısı değerlendirilerek farklı donör bölgelerinin seçilmesi de mümkündür.
Kirpikler alt ve üst göz kapağında yer almaktadır. Bu nedenle kişilerin isteğine göre hem alt hem de üst kirpik alanına ekim işlemi yapılabilmektedir. Bu durum sonucunda da işlem süresi uygulanacak alanlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak diğer ekim işlemlerine kıyasla oldukça kısa süren bir operasyon olduğunu ifade edebiliriz.
Göz kapaklarına yapılan kirpik ekim operasyonu esnasında göz kapaklarının hareket ettirilmemesi hasta açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle işlem sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması için işlem öncesinde hastaya sedasyon uygulanmakta ve göz kapaklarının hareket ettirilme olasılığı engellenerek hem hasta açısından hem de işlemin daha konforu sürdürülebilmesi açısından rahat bir uygulama alanı oluşturulmuş olmaktadır.
FUE yöntemi ile dönor bölgeden alınan greftlerin kirpik bölgesine transfer edilmesi şeklinde gerçekleştirilen Kirpik Ekimi işleminde, tekli saç folikülleri kullanılmaktadır. Göz kapağında kirpik kökleri içerisinde kullanılabilecek iğne uçları ile tars adı verilen alana holler açılarak kıl köklerinin kirpiklerin çıkış yönlerine ve açılarına göre yerleştirilmesi sonrasında operasyon tamamlanmaktadır.
Kirpik Ekimi Kimlere Yapılır?
Kirpik dökülmesi sorunu yaşayanlar ile yaralanma, yanma ve bu gibi kazalar sonucunda kirpikleri hasar görmüş kişilere Kirpik Ekimi yapılabilmektedir. Ayrıca takma kirpik kullanımına bağlı olarak kirpiklerdeki zedelenmeler sonucundaki kirpik seyrekliklerinde, aşırı kozmetik ürün kullanımına bağlı kirpik azalmalarında ya da doğuştan kirpik bulunmayanlar ile radyoterapi tedavisi ve bir takım hastalıklardan dolayı kirpik dökülmesi yaşayan tüm kadın ve erkeklere kirpik ekim tedavisi yaptırabilmektedirler.
Kirpik Ekimi Sonrasında İyileşme Süreci
Kirpik ekim işlemi sonrasında göz kapakları üzerinde sürmeye benzeyen hafif siyah – mor renkli çizgi görülebilmektedir. Göz kapağı üzerinde ince bir çizgi şeklinde görülen bu etki kişinin sosyal ve profesyonel hayatını etkilemeyen bir durumdur. Herhangi bir müdahaleye ihtiyaç duyulmadan kendiliğinden hafifleyerek kaybolmaktadır.
Ekim operasyonu sonrasında ortalama 1 ya da 2 gün sonunda kirpik köklerinde küçük noktalar halinde kabuklanmalar görülmektedir. Bu kabuklanmalar işlem esnasında kıl köklerinin yerleştirilmiş olduğu alanlarda kendini göstermektedir. Bu nedenle herhangi bir şekilde yerinden kaldırılmaması ve bölgeye hasar verilmeden kendiliğinden dökülmesi beklenmelidir.
Kabuklanmaların kendiliğinden dökülmesinin ardından saç ekimi işlemlerinde de görüldüğü gibi şok dökülme kirpiklerde de görülebilmektedir. Kirpik Ekimi sonrasında ortalama 1 ay sonunda oluşan bu dökülmeler 3– 4 ay sürdükten sonra kendiliğinden durmakta ve yeni kıl çıkışları başlamaktadır.
Ekimi yapılan kirpiklerin yeni ekildikleri bölgelere tutunması ve doğal kirpik görünümünün kazanılması ise 4 ila 6 ay sürmektedir. Bu süre kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte iyileşme süreci sonrasında belirgin hale gelmiş kirpiklerin görünümleri doğal ve eksi yapılarından daha kalın bir yapıya kavuşmaktadırlar.
Kirpik Ekimi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kirpik Ekimi işlemi sonrasında kıl köklerini uzama süreci kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Bu uzama süreci sonrasında ortalama 1 ila 2 ay gibi bir süre kirpiklerin şekillendirilmesi ya da kısaltılmasına ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu aşamada şekillendirilmesine ve bakımına oldukça dikkat ve özen göstermek gerekmektedir.
Kirpik bakımının önerilen tavsiyelere uyularak düzenli bir şekilde yapılması sonucunda estetik açıdan daha uzun ve gür kirpiklere sahip olmak hatta kirpik ekim tedavisinden kalıcı ve başarılı sonuçlar alınmasına katkı sağlamaktadır. Böylece özellikle kadınların iyileşme süreci sonrasında kirpiklerine istedikleri şekli vermeleri mümkün olmaktadır.
Tüm bunların dışında donör alanda görülen yaralar 48 saat içerisinde iyileşme gösterse de, greftlerin göz kapağındaki alanlarına tutunmaları ortalama 8 ila 10 gün sürmektedir. Bu nedenle göz makyajı için 2 ila 3 hafta beklenmesi önerilmekte ve kirpik köklerine hasar verilmemesi gerekmektedir.
Gözleri çevreleyen göz kapaklarındaki kirpiklerin ekimi küçük cerrahi sınıfında bir işlem olması nedeni ile ihtiyaç duyulan Kirpik Ekimi işlemine ilişkin ekim yapılacak bölgenin değerlendirilmesi, ihtiyaç duyulan greft sayısının tespit edilmesi ve donör alana karar verilmesi için ücretsiz muayenemizden yararlanarak ön kontrol gerçekleştirebilirsiniz.
Uzun, kıvrık ve hacimli kirpikler ile hem estetik açıdan hem de göz sağlığı açısından avantaj sunan kirpik gürleştirme operasyonuna ilişkin detaylı bilgi edinmek, işlem öncesinde ön kontrol gerçekleştirerek kişiye özel tedavi planlaması oluşturulmasına olanak sunmak için randevu talebinde bulunmak ya da Kirpik Ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.