Nasır Tedavisi
Nasır Tedavisi; Sosyal ve günlük hayatı önemli ölçüde olumsuz etkileyen nasırların yok edilmesinde kullanılan Nasır Tedavisi nasırın bulunduğu bölgeye, büyüklüğüne, kalınlığına, derinliğine, seviyesine ve yaygınlığına bağlı olarak planlanmakta ve uygulanmakta olup, tedavi öncesi merak edilen Nasır Neden Oluşur, Nasıl Çeşitleri ve Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Nasır, genellikle eklemlerde ve kemik çıkıntılarının olduğu bölgelerde sürtünme ve çarpma gibi tekrarlayan travmalar sonucunda ortaya çıkan deri kalınlaşması olarak ifade edilebilir. Bu deri kalınlaşmaları, cilt dokusunun travmalar sonucunda kendini korumaya alarak doku üzerinde geliştirmiş oldukları savunma şeklidir. Bu nedenle nasırlar genellikle ayak beşinci parmak kenarlarında daha sık yerleşim göstermektedir. Bununla birlikte ayak tabanında daha sık görülmekte olup, temas sonrasında ağrı artışı yaşanmasına yol açmaktadırlar.
Nasır Tedavisi
Ayak, el ve avuç içlerinde oluşum gösteren nasırları tetikleyen pek çok unsur bulunmaktadır. Bu nedenle tedavinin amacı; altta yatan mekanik sebebin ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Bu bağlamda tedavi kapsamında söz konusu nasırın yok edilmesi ile birlikte; nasır oluşumuna zemin hazırlayan unsurlar ortadan kaldırılmakta ve nasıra karşı önlem alınması sağlanmaktadır. Bu nedenle kliniğimizde uygulanan Nasır Tedavisi öncesinde; oluşum bölgesine göre nasır nedenleri belirlenmekte ve uygun tedavi başlatılmaktadır.
Nasır problemini tedavi ettirmek, yakından tanımak, ve korunma yöntemleri hakkında bilgi almak için ücretsiz muayenemizden yararlanabilirsiniz. Ayrıca tedaviye ilişkin öncesi ve sonrası fotoğraflar ile Nasır Tedavisi Fiyatları hakkında bilgi alabilmek için; aşağıda bulunan iletişim formu üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Nasır Neden Oluşur?
Nasırlar, cilt dokusunun kendini korumak amacı ile vermiş olduğu bu reflekstir. Cilt dokusunun sürekli olarak basınca ya da sürtünmeye maruz kalması sonucunda o bölgede kalınlaşma görülmektedir. Genellikle ellerde ve ayaklarda ortaya çıkan nasırlar, derinlere doğru “V” şeklindedirler. Estetik bir sorun olmakla birlikte sinir uçlarına baskı yapması nedeni ile ağrıya yol açmaktadır.
Nasırlı bölgeye baskının devam etmesi sonucunda, vücut otomatik olarak derinlerde olan kan damarlarını, sinirleri ve deri katmanlarını korumak amacı ile yüzeyi kalınlaştırmaya başlamaktadır. Bölgedeki deri kalınlaşmasının basın, sürtünme ve temas gibi sürekli travmaya maruz kalması sonucunda da alt dokular etkilenmekte ve nasır ağrısı tablosu ortaya çıkmaktadır.
Nasır Oluşumunu Etkileyen Faktörler
Nasır oluşumunu etkileyen en önemli faktörler; bölgeye uygulanan sürekli basınçtır. Bu nedenle ayak bölgesinde oluşan nasırlarda ayağı yoran ve sıkan ayakkabıların nasır oluşumunu tetiklediğini söyleyebiliriz. Ayrıca geniş ayakkabılar ayaktaki sürtünme oranını arttırmaktadır. Bu da sürtünmeye bağlı olarak cilt kalınlaşması ve nasır oluşumu olarak kendini göstermektedir.
Ayak yapısına uymayan ve yüksek topuklu ayakkabı tercihleri, düz taban gibi yanlış basma ve yürüme hareketleri, ayak yapısındaki bozukluklar, ellerin sık ve zorlu işlerde kullanılması gibi etkenler söz konusu bölgelerde nasır oluşumunu tetikleyen ana nedenler arasında yerini almaktadır. Bu etkenleri bilmek Nasır Tedavisi sonrasında tekrar nasırlaşmaya karşı önlem almada etkili olmaktadır. Bu bağlamda, nasıra neden olan faktörler değerlendirilerek, el ve ayak sağlığına uygun tercihler yapılması gerektiğinin altı çizilmelidir.
Nasır Çeşitleri
Nasırlar; yüzeyel, parmak arası ve topuk nasırları olarak çeşitlenmektedir. Yüzeyel nasırlar genellikle ayak küçük parmaklarında görülmektedir. Daha çok dar ayakkabı seçimlerinde ağrıya neden olmaktadırlar. Parmak arası nasırlar, parmakların birbirine sürtünmesi ile meydana gelmektedirler. Bu nasır türü çok fazla ağrı şikayetine yol açmaktadır. Bir diğer nasır çeşidi olan topuk nasırları, en şiddetli ağrıya neden olan türdür.
Sosyal yaşamı kısıtlayan topuk nasırları ayakkabı giyimini zorlaştırmakta ve yürüme esnasında basıncın artması ile birlikte ağrı boyutu şiddetlenmektedir. Bu nedenle Nasır Tedavisi için en sık başvurulan tür olduğunu söyleyebiliriz. Bu tip nasır çeşitlerinde silikon tabanlı ayakkabılar tercih edilmektedir. Ancak bu durum basınç üzerinde etkili olmadığı için nasırın iyileşmesi ve ağrı şiddetinin azalması konusunda etki sağlamamaktadır.
Nasır bir sağlık problemi olmamakla birlikte, yaşam kalitesini etkileyen bir tablodur. Acı ve ağrıya yol açması, yaşam faaliyetlerini kısıtlamakta ve engellemektedir. Bu nedenle bir cilt hastalığı olarak değerlendirilmese de nasır probleminin ilerlemesi durumunda çok fazla ağrıya ve acıya yol açtığı için Nasır Tedavisi gerektiren bir durumu oluşturmaktadır.
Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?
Nasır oluşmaya başladığı ve fark edildiği andan itibaren tedavi edilmesi gerekmektedir. Tedavinin geciktirilmesi halinde nasır derinleşmekte ve nasır kökü (nidus) olarak adlandırılan cilt altı tabakalarına doğru ilerlemektedir. Nasır kökünün cilt altı tabakalarına ilerleyerek bölgede kalınlaşmayı arttırması sonucunda da ağrı durumu şiddetlenmektedir.
Ağrılı sürece geçilmesinin ardından şikayetlere yol açan nasırlara, nasır bandı, nasır kremi ve pek çok alternatif yöntem ile müdahale edilebilmektedir. Ancak pek çok Nasır Tedavisi yöntemleri yüzeyel tedavi imkanı sunmasından dolayı, cilt altında nidus olarak adlandırılan nasır köklerine ulaşmamaktadır. Bunun sonucunda da tedavi sonrasında tekrarlayan nasır şikayetleri karşımıza çıkmaktadır.
Parmak üstleri, parmak araları, topuk altı, topuk arkası ya da ayak tabanında ortaya çıkan nasırlarda en etkili tedavi yönteminin lazer sistemi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca kliniğimizde uygulamış olduğumuz lazerle Nasır Tedavisi, tekrarlayan nasırlarda etkili çözümler sunmaktadır. Ancak doğru ve etkili bir tedavi için düzenli ayak bakımının ve problemlerin ortadan kaldırılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Lazerle Nasır Tedavisi
Pek çok cilt probleminde tercih edilen lazer sistemi, derin yerleşimli, şiddetli ağrıya yol açan ve tekrarlayan nasırlarda etkili sonuçlar sağlamaktadır. Nasır bölgesine uygulanan lazer ışınları, nasır köküne kadar ulaşarak nasırın tamamen tedavi edilmesini sağlamaktadır.
Çok kısa süre içerisinde herhangi bir ağrıya yol açmadan uygulamış olduğumuz ameliyatsız Nasır Tedavisi, lazer ışınları ile nasırlı bölgede bir tahribata yol açmaktadır. Bu tahribat nasırlı bölgenin ve nasır kökünün temizlenmesini sağlamaktadır.
Nasır Tedavisi nasırın bulunduğu bölgeye, büyüklüğüne, kalınlığına, derinliğine, seviyesine ve yaygınlığına bağlı olarak planlanmakta ve uygulanmaktadır. Tedavinin seans süreleri ve sayıları nasırın oluşmuş olduğu bölgeye ve niteliklerine bağlı hastaya özel uygulanmaktadır. Yani yeni oluşan başlangıç sürelerindeki nasırlar ile ileri seviyelerde derinleşmiş nasırların tedavi basamakları aynı değildir. Ayrıca nasır tedavisinde pek çok prosedür bulunmasından dolayı tedavi öncesi ön kontrol gereklidir.
Hemen hemen pek çok siğil türü nasıra benzer bir görüntü vermektedir. Bundan dolayı nasır tedavisi öncesinde nasırın doğru tanı ile tedavi edilmesi gerektiğinin altı çizilmelidir. Tedavi basamaklarının oluşturulması ve işlem detaylarının belirlenmesi için ücretsiz muayenemizden yararlanarak kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.
Deri içerisine doğru ilerleyen, sosyal yaşamı kısıtlayan ve ağrı yapan nasırların tedavi edilerek tekrarlanmasını önlemek ve bölgenin korunma atına alınmasını sağlamak için aşağıda bulunan iletişim formu üzerinden Nasır Tedavisi hakkında bilgi alabilir ve randevu oluşturabilirsiniz.