Plazma ile Siğil Tedavisi
- Plazma ile Siğil Tedavisi
- Siğil Çeşitleri
- Yaygın Siğiller (Verruca Vulgaris)
- “Ayak Tabanı Siğilleri (Plantar Warts)
- Düz Siğiller (Flat Warts)
- Etek Siğilleri (Genital Warts / Kondiloma)
- Plazma Enerjisi ile Siğil Tedavisi
- Plazma ile Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır?
- Plazma ile Siğil Tedavisi Sonrasında İyileşme Süreci
Plazma ile Siğil Tedavisi; Ameliyatsız cilt tedavileri içerisinde bulunan Plazma ile Siğil Tedavisi, sağlıklı cilt dokusuna zarar vermeden kontrollü bir şekilde yalnızca siğil üzerinde etki eden ve etkinliğini kanıtlamış bir yöntem olup, Siğil Çeşitleri, Plazma Enerjisi ile Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır, Siğil Tedavisi Sonrasında İyileşme Süreci ve Dikkat Edilmesi Gerekenler konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Siğil, cildin en üst katmanında ya da mukozaya yerleşmiş olan Human Papilloma Virüs (HPV) olarak adlandırılan bir virüse ait infeksiyondur. Bu siğillerin şekilleri bulundukları bölgelere ya da tiplerine göre değişmekle birlikte, genellikle cilt ile aynı renkte, kabarık ve sert bir görünümdedirler.
Plazma ile Siğil Tedavisi
Cilt dokusu üzerindeki HPV virüse ait infeksiyonlardan kaynaklı oluşan siğillerden ağrısız ve kolay bir şekilde kurtulmak için kliniğimizi ziyaret ederek ücretsiz muayenemizden yararlanabilirsiniz.
Daha temiz bir cilde kavuşmak için, hem kısa sürede hem de herhangi bir acı hissetmeden gerçekleştirilen Siğil Tedavisi hakkında bilgi almak ve tedavi ücretlerini öğrenmek için aşağıda bulunan iletişim formu üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Siğil Çeşitleri
Siğiller ilk olarak ciltten kabarık ve ağrısız bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu siğiller uzun yallar boyunca cilt yüzeyinde kalıcı olabilmektedirler. Bununla birlikte zaman içerisinde bir karnabahar görünümünü alabilmektedirler. Pek çok türü bulunan bu siğiller 4 ana grupta toplanmaktadır.
- Yaygın Siğiller (Verruca Vulgaris)
- Ayak Tabanı Siğilleri (Plantar Warts)
- Düz Siğiller (Flat Warts)
- Etek Siğilleri (Genital Warts / Kondiloma)
Yaygın Siğiller (Verruca Vulgaris)
El üzerinde, parmaklarda ve tırnak çevrelerinde görülen siğil türüdür. En yaygın görülen siğil türüdür. Tırnak yeme ya da koparma gibi deri bütünlüğünün bozulmuş olduğu durumlarda daha kolay ortaya çıkmaktadır. Çocuklarda daha sık görülmektedir.
“Ayak Tabanı Siğilleri (Plantar Warts)
Tek ya da çoklu gruplar halinde bulunabilmektedirler. Diğer siğil türlerinden farklı olarak deri içerisine gömülü görünümdedirler. Ağrı yapan özelliğe sahip olmalarından ötürü Plazma ile Siğil Tedavisi için en çok başvurulan siğil türüdür. Ağrı, siğillerin büyüklüğüne ve derinliğine bağlı olarak değişmektedir. Vücut ağırlığının basısına bağlı olarak gelişim göstermektedirler. Üzerinde kanama odakları bulunan kırmızı ya da siyah noktacıklar bulunabilmektedir.
Düz Siğiller (Flat Warts)
Yumuşak, küçük ve üzerleri düz olan siğil türleridir. Vücut üzerinde çok fazla sayıda görülebildikleri gibi vücudun hemen hemen her yerinde ortaya çıkabilmektedirler. Genellikle saçlı deride ve yüz bölgesinde ortaya çıkan düz siğiller, düz bir yapıya sahip oldukları için çok fazla dikkat çekmemektedirler.
Etek Siğilleri (Genital Warts / Kondiloma)
Erişkinlerde daha sık görülen etek siğilleri yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle tedavi ile ortadan kaldırılmaları gerekmektedirler. Farklı boyut ve sayılarda olan etek siğilleri, genital bölgenin dışında ve kadınlarda vajen ile serviks yani rahim ağzı gibi iç genital bölgelerinde de görülebilmektedirler.
Plazma Enerjisi ile Siğil Tedavisi
Çok eşli ve korunmadan cinsel temasta bulunan kişilerde daha sık görülen etek siğilleri, özellikle kadınlarda rahim ağzını tuttuğu durumlarda tedavi edilmezlerse kanser riski taşımaktadır. Bu nedenle siğil tutulumunun önüne geçmek ve kanser riskini en aza indirmek için Plazma ile Siğil Tedavisi yöntemi aracılığı ile siğil probleminin önüne geçilmesi önerilmektedir.
Siğillerin tedavisinde kullanılan pek çok yöntem bulunmaktadır. Bu tedaviler içerisinde uygulanan Plazma ile Siğil Tedavisi en son teknoloji kullanılarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. Plazma enerjisinin kullanıldığı bu enerji ile uygulanan siğil tedavisi yöntemi oldukça iyi sonuçlar veren ve diğer pek çok tedavi yönteminin yerini alan bir işlemdir.
Siğilin yakılarak tedavi edilmesi yerine buharlaştırılmasını sağlayan plazma enerjisi, siğilin tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır. Buharlaştırma esnasında kabuklanma oluşmaktadır. Ancak bu kabuklanma iyileşme süreci sonrasında kendiliğinden dökülerek, siğilin bulunduğu alanda yenilenmiş bir cilt dokusu ortaya çıkmaktadır. Böylece iz kalmadan hızlı bir yenilenme gerçekleşmekte ve siğilin tekrarlanması engellenmektedir.
Plazma ile Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır?
Son teknoloji kullanılarak üretilmiş plazma enerjisi pek çok dermokozmetik sorunun giderilmesinde kullanılmaktadır. Siğil tedavisinde de etkinliğini kanıtlamış olan bu sistem, sıvılaştırılmış gaz olarak ele alınmaktadır.
Plazma tedavisinin sisteminde, cihazın ucu elektriksel bir enerji üretmektedir. Bu enerji deri ile cihaz arasında olan havadaki gazın iyonizasyonunu sağlamaktadır. Bu iyonizasyon yani plazma enerjisi siğil ile temas ettiğinde anında iyonize olarak siğilin buharlaştırılmasını amaçlayan bir yöntemdir.
Plazma ile Siğil Tedavisi sağlıklı cilt dokusuna zarar vermeden kontrollü bir şekilde çalışarak yalnızca siğil üzerinde etki etmektedir. Diğer tedavi yöntemlerine kıyasla yakma yerine buharlaştırma yöntemi ile uygulanan bu tedavi, cihazın uygulama ucunda oluşan enerji ile siğil arasındaki potansiyel farktan dolayı, ortamdaki azot ve oksijenin iyonizasyonu ile bir ark oluşturmaktadır. Bu esnada oluşan sıcaklık artışı ile siğil süblime olmakta ve üst derideki keratinosit adı verilen hücreler buharlaşmaktadır. Böylece cilt yüzeyindeki istenmeyen siğil dokuları ortadan kaldırılmış olmaktadır.
Elde edilen plazma enerjisi ortalama 200 – 300 nanometre yani milimetrenin milyonda biri kadar derinliğe ulaştığı için diğer sağlıklı dokulara herhangi bir zarar vermemekte ve oldukça güvenilir bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Ayrıca yalnızca cihazın gördüğü milimetrik alanda kalması ve çevre dokuları etkilememesi en önemli avantajlarından bir tanesidir.
Plazma ile Siğil Tedavisi Sonrasında İyileşme Süreci
Yapılan uygulamanın planına ve hastanın durumuna bağlı olarak tedavi ortalama 10 ila 15 dakika gibi çok kısa bir sürede uygulanan tek seansla sonlandırılmaktadır. Plazma ile Siğil Tedavisi uygulanan bölgede 1 hafta kadar kabuklanma olabilmektedir.
Buharlaşarak kabuk haline gelen bu doku ortalama 7 ila 20 gün arasında kendiliğinden düşmektedir. Kabuğun düşmesi sonrasında oluşan yeni pembe dokulu bir cilt ortaya çıkmaktadır. Bu görünüm ise ortalama 2 ila 3 hafta içerisinde diğer cilt dokusu ile eşitlenmekte ve tamamen normale dönmektedir.
Buharlaşarak kabuk halini alan dokunun kesinlikle kendiliğinden düşmesi beklenmelidir. Kabuğun kaldırılmaması ve düşmesi için bölgeye müdahale edilmemesi gerekmektedir. Bununla birlikte siğil bölgesinin yumuşatılması için herhangi bir krem ya da nemlendirici sürülmemelidir. Ayrıca bu kabuklar kesinlikle herhangi bir ban ya da flaster ile kapatılmamalıdır.
Plazma ile Siğil Tedavisi sonrasında bölgenin nötr (ph:5,5) sabunlar ile temizlenmesi önerilmektedir. Alkol içerikli hiçbir ürünün bölgeye temas ettirilmemesine dikkat edilmelidir.
Uygulama sonrasında siğil alanının etrafında bir miktar ödem ya da şişlik oluşabilmektedir. Ödemin çözülmesi ve hafiflemesi kişiden kişiye değişiklik gösterebildiği gibi ortalama 1 ila 5 gün arasındadır.
Estetik sorunların dışında yüksek risk grubu içerisinde bulunan HPV tiplerinin uzun süre tedavi edilmediklerinde bulundukları bölgelerde kanserleşme riski taşıdıklarını söylemek mümkündür. Bu nedenle mutlaka tedavi edilmelidirler.
Kliniğimizin ücretsiz muayenesinden yararlanarak siğilin tipi ve yerleştiği bölgeler gibi parametreler dikkate alınarak tedavi planlamasının oluşturulmasına olanak sunabilirsiniz. Ayrıca aşağıda bulunan iletişim formu üzerinden Plazma ile Siğil Tedavisi ücretleri hakkında bilgi alabilir ve randevu talebinde bulunabilirsiniz.