Mezoterapi
Mezoterapi; Cilt tedavileri, cilt bakımı, bölgesel zayıflama ve selülit tedavisi gibi çeşitli alanda kullanılan Mezoterapi vitamin, mineral, aminoasit ve enzimlerden oluşan formülasyonların cildin orta tabakasına iletilmesini sağlayan cerrahi olmayan bir işlem olup, enjeksiyon işlemi öncesinde merak edilen Mezoterapi Nedir? Kullanım Amaçları Nelerdir? ve Nasıl Uygulanır? gibi önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Mezo-terapi tedavi ve estetik amacı ile uygulanan bir işlemdir. Cilt tedavilerinde ve medikal estetik tedavilerde sıklıkla kullanılan bu işlem çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmasının yanı sıra cilt yenileme, leke tedavisi, yara ve skar izi tedavisi, çatlak tedavisi, anti – aging tedaviler, bölgesel zayıflama ve selülit tedavileri, saç dökülmesi ve saç seyrekliği gibi çeşitli problemlerde kullanılmaktadır.
Mezoterapi
Cilt ve cilt altı dokularında kollajen ve elastin aktivitesini uyararak uygulama bölgesinden olumlu yanıt alınmasını sağlayan mezo-terapi işlemi, bir mikroenjeksiyon tekniğidir. Uygulama amacına ve tedavi prosedürüne göre vitamin, mineral, aminoasit ve enzimlerden oluşan formülasyonların cildin orta tabakasına iletilmesini sağlayan cerrahi olmayan bir işlem tekniğine sahiptir.
Uygulama alanına, tedavi amacına, yaşa ve cinsiyete göre değişiklik gösteren ve oldukça geniş uygulama amacı bulunan mikroenjeksiyon işlemi öncesinde tedavide kullanılan formülasyonlar ve mikroenjeksiyon tedavisi hakkında detaylı bilgi edinmek, klinik muayene ile tedavi planlamasının oluşturulmasına olanak sunmak için ücretsiz muayenemizden yararlanabilirsiniz.
Estetik amacı ile uygulanan tıbbi bir işlem olarak da adlandırılan mikroenjeksiyonlu mezo-terapi tedavisi öncesinde merak ettiğiniz soruları iletmek, ücretsiz muayene için randevu talebinde bulunmak ya da Mezoterapi fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.
Mezoterapi Nedir?
Hem tedavi hem de estetik amaçlı uygulanan Mezoterapi bir mikroenjeksiyon tedavisidir. Tedavi içeriğinde vitamin, mineral, aminoasit, enzim gibi ürünler ya da bu ürünlerin karışımı olan formülasyonlar kullanılmaktadır. Formülasyonların problemli alana mikroenjeksiyon ile uygulanmasının ardından cildin orta katmanına iletilmesini sağlayan tedavi, cilt altındaki doku hücrelerinin uyarılmasını sağlayan etkili bir işlemdir.
Mezoterapi Kullanım Amaçları
Uygulama amacına göre ürün ve formülasyonların seçildiği ve mikroenjeksiyon tekniği ile uygulandığı Mezoterapi tedavisinin estetik ve tedavi amaçları ile kullanımları aşağıda yer almaktadır;
- Cilt yenileme ve cilt gençleştirme
- Antiaging Tedaviler
- Bölgesel İncelme ve Zayıflama
- Selülit Tedavisi
- Çatlak Tedavisi
- Cilt Lekesi Tedavisi
- Yaşlılık Lekesi Tedavisi
- Yara ve Skar İzi Tedavisi
- Saç Seyrekliği ve Saç Dökülmesi
- Gözaltı Torbaları ve Morkulkları
- Vitiligo Tedavisi
- Akut ve Kronik Ağrılar
- Yumuşak Doku Romatizması (Fibromiyalji)
- Kas İltihapları
- Alerji
- Kas ve Tendon Yaralanmaları
Mezoterapi Nasıl Uygulanır?
Mikroenjeksiyon yöntemi olan Mezoterapi akupunktur tekniğine benzeyen işlem prosedürüne sahiptir. Uygulama amacına göre bölgesel olarak işlem yapma olanağına sahip bu tedavi düşük dozlardaki solüsyonların ve formülasyonların mezo-terapi iğnesi aracılığı ile cilt altına enjekte edilmesi şeklinde gerçekleştirilmektedir. 4 ile 13 milimetre çapına sahip bu iğneler ile cildin orta katmanına ulaşılarak ürün iletimleri sağlanmaktadır.
Farklı problemlerde farklı ürün ve formülasyonlar ile uygulanan mezo-terapi yönteminin farklı uygulama amaçları olduğu için hangi prosedürünün ve hangi formülasyonun hangi prensip ile uygulanacağı hasta şikayeti, problemin kaynağı ve şiddeti, cinsiyet ve yaş gibi parametrelere göre değişiklik göstermektedir.
Mezoterapi öncesinde yapılan klinik muayene ve değerlendirmeler tedavinin önemli bir basamağını oluşturmaktadır. Burada ifade edilmesi gerekir ki; mezo-terapi tedavisi özelleştirilmiş tedavi planlaması ve şikayete uygun hazırlanmış ürünler ile kişiden kişiye farklılık göstererek uygulanmaktadır.
Mezoterapi Kaç Seans Uygulanmalıdır?
Mezoterapi tek seans ya da seanslar halinde uygulanan bir tekniktir. Uygulama amacına, uygulama bölgesine, şikayetin şiddetine ve cinsiyete göre düzenlenen seanslar optimum başarı elde edilene kadar tekrar edilebilmekte olup; tedavinin ilk ve olumlu etkileri 2 ya da 3 seans sonrasında kendini göstermektedir. Saç Mezo terapisi 4 ile 10 seans arasında saç dökülme ve seyreklik problemine göre iki haftada bir uygulanırken; yüz tedavisi için uygulanan mezo-terapi yönteminde 4 ila 6 seansa ihtiyaç duyulmaktadır.
Mezoterapi Sonrası Görülen Etkiler
Küçük dozlardaki solüsyonlar cilt altına direkt olarak enjekte edildiği için işlem sonrasında sistemik bir olumsuz etki oluşturmadan tedavinin amacına uygun olumlu ve başarılı etkiler elde edilmektedir. Özellikle cilt katmanlarında bulunan kollajen ve elastin liflerinin tetiklenerek uyarılmasını ve aktive edilmesini sağlamaktadır. Bu etki ile uygulama yapıldığı bölgede cilt ve cilt altı dokularındaki hasarı onararak cildin sağlığını ve kalitesini iyileştirmektedir.
Tedavinin temel prosedüründe cildin ihtiyaç duymuş olduğu vitamin ve minerallerin desteklenmesi bulunduğu için enjeksiyon sonrasında kan dolaşımında ve dokuların oksijenlenmesinde belirgin artış gözlemlenmektedir. Bu olumlu artış ile birlikte cilt dokusu desteklenirken aynı anda yapısı bozulan diğer destek dokularda da onarım süreci aktive olmaktadır.
Mezoterapi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Mezoterapi sonrasında görülen olası yan etkilerin hafifleyerek kaybolması ve tedavinin etkinliğinin arttırılması için enjeksiyon sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Özellikle enjeksiyon bölgelerinde kanama probleminin devam etmemesi için uygulamadan önce ve sonra aspirin grubu kan sulandırıcı ilaçlarının kullanımına hekim gözetiminde ara verilmesi gerekmektedir.
Tüm bunların yanı sıra uygulamadan 10 ila 15 saat süre ile enjeksiyon alanlarının su ile temasından, makyaj ve kozmetik ürünlerinin kullanımından kaçınılmalıdır. Ayrıca bölgesel zayıflama ve selülit tedavileri için uygulanan mezo-terapi sonrasında lenf drenaj etkinliğinin ve kan akışının kısıtlanmaması için dar kıyafetlerin giyilmemesine özen gösterilmelidir.
Mezoterapi Türleri Nelerdir?
Yukarıda da ifade edildiği gibi geniş kullanım yelpazesine sahip Mezo-terapi tedavisinin farklı yöntemleri bulunmaktadır. Tedavinin yöntemleri kişilerin şikayetlerine, şikayetlerin kaynaklarına, şiddetlerine ve yaş, cinsiyet ile tedaviden beklenilen yanıta göre belirlenmektedir. Tümü ile özelleştirilmiş planlamalar dahilinde uygulanan mezo-terapi tedavisinin estetik amaçla uygulanan yöntemleri ise aşağıda yer almaktadır;
- Saç Mezoterapisi
- Yüz Mezoterapisi
- Selülit Tedavisi
- Bölgesel Zayıflama
- Gıdı Eritme
- Leke Tedavisi
- Akne Tedavisi
Saç mezoterapisi, saç dökülmesi ve saç seyrekliği şikayetinin giderilmesi amacı ile saç derisinin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve besin öğelerinden oluşan formülasyonlar ve özel tedavi planlamasını ifade ederken saç foliküllerinin canlandırılması ve saç sağlığının yeniden kazandırılması amacı ile uygulanmaktadır.
Mezoterapi yöntemlerinden bir diğeri olan Yüz Mezo terapisi ise cilt ve cilt altı dokusunun yenilenmesi, desteklenmesi ve hasarlı doku hücrelerinin onarılması amacı ile uygulanmaktadır. Bu amaçla ciltte ve cildin alt katmanlarındaki problemler ve tedaviden beklenilen olumlu yanıtlar değerlendirilerek özel cilt için özel formülasyonlar hazırlanmaktadır.
Mezolift olarak adlandırılan Yüz Mezoterapisi hyalüronik asit, antioksidanlar, aminoasitler, vitaminler ve minerallerden oluşan bu solüsyonlar ile cildi gençleştirirken aynı anda sıkılaştırma ve cilt kalitesini arttırma etkisi ortaya çıkarmaktadır.
Selülit ve bölgesel kilo problemlerinde uygulanan yöntemlerde ise yağların depolanmasına neden olan dolaşım problemleri hedeflenmektedir. Lenf drenaj kaynaklı oluşan selülit ve bölgesel yağlanmalarda dirençli yağları parçalayarak vücut şeklini ve görünümünü düzenlemektedir.
Mezoterapi Yan Etkisi Var Mıdır?
Mezoterapi yöntemleri esnasında cilt ve cilt altı katmanlarda ya da uygulama bölgelerinde reaksiyon gösterecek formülasyonlar ya da ürünler kullanılmamaktadır. Problemli bölgelerin ve cildin desteklenmesi amacı ile uygulanan bu solüsyonlar destekleyici nitelikte olması nedeni ile herhangi bir risk teşkil etmemektedir.
Mezo-terapi bir enjeksiyon işlemi olduğu için uygulama bölgelerinde olası geçici yan etkiler görülebilmektedir. Enjeksiyon giriş bölgelerinde mikro kanamalar, kızarıklıklar ve ender durumlarda morarma görülebilmektedir. Bu olası geçici yan etkiler herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan 1 ila 2 gün içerisinde hafifleyerek kaybolmaktadır.
Bölgesel incelmeden cilt gençleştirmeye kadar pek çok alanda güvenle tercih edilen mezo terapi yöntemleri hakkında merak ettiğiniz soruları iletmek ve özelleştirilmiş tedavi planlamanızın oluşturulmasına olanak sunmak için ücretsiz muayenemizden yararlanabilirsiniz. Ayrıca mikroenjeksiyon tedavi yöntemi öncesinde randevu talebinde bulunmak ya da Mezoterapi fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.