Selanik Caddesi Mehtap Apartmanı NO:41/8 Kızılay/Ankara
trenar

Kimyasal Peeling

Kimyasal Peeling

    Kimyasal Peeling; Cilt dokusunun çeşitli kimyasal maddelerin farklı konsantrasyonlarından yararlanılarak kontrollü bir yöntemle soyulması işlemi olan Kimyasal Peeling çeşitli cilt problemlerinin giderilmesinde kullanılmakta olup, Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır, Derinliğe Göre Peeling Çeşitleri ve Seans Süreleri hakkındaki merak edilen konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.

    Cilt dokusunun çeşitli kimyasal maddelerin farklı konsantrasyonlarından yararlanılarak kontrollü bir yöntemle soyulması işlemine Kimyasal Peeling adı verilmektedir. İşlem esnasında cildin kendi kendini iyileştirme mekanizması aktifleşerek, kollajen ve alastin üretiminin arttırılması sağlanmaktadır. Böylece cilt dokusunun sağlıklı ve canlı tabakasının ortaya çıkmaktadır.

    Yüz, boyun ve el üzerinde yapılabilen Kimyasal Peeling uygulaması, cilt üzerindeki en yüzeyel katmandaki hücreler arası bağları zayıflatmakta ve ciltteki hücrelerin dökülmesi ile etkisini göstermektedir. Yüzeyel katmandaki dökülmelerin ardından yeni hücrelerin yapımı hızlanarak cilt yüzeyinin taze hücreler ile kaplanmasına olanak sunmaktadır.

    Kimyasal Peeling

    Cildin canlandırılması, gençleşmesi ya da pigmentasyon sorunun giderilmesi amacı ile cilt üzerine uygulanan peeling, soyma işleminin ardından iyileşme süreci ile yenilenme oluşturan özel bir işlem olarak ifade edilebilir. Cilt kırışıklıklarında, cilt lekelerinde, akne izlerinde, güneş kaynaklı hasarlarda ve yüz gençleştirme işlemlerinde güvenli ve etkili bir şekilde kullanılmaktadır.

    İşlem anında sonuç veren peeling uygulamaları farklı pek çok kozmetik işlemlerle kullanılabilmektedir. Kimyasal Peeling ile soluk ve lekeli ciltlerin nem seviyesini arttırarak, yüzeyel kırışıklıkların azaltılması ve daha aydınlık canlı bir cildin elde edilebilmesi için ücretsiz muayenemizden yararlanarak kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. Cilt problemlerine ve peeling uygulamasından beklenen ihtiyaçlara göre sınıflandırılan işlem hakkında bilgi almak ve kimyasal peeling fiyatları için, aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.

    Karbon Peeling
    BENZER TEDAVİLER
    Karbon Peeling
    Çeşitli cilt problemlerinde kullanılmakta olan Karbon Peeling, cildin mat ve soluk görüntüsünü azaltarak cilde parlaklık kazandıran en popüler lazerle cilt yenileme işlemidir.

    Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır?

    Kimyasal Peeling yönteminin amacı; cilt dokusunun üzerindeki hasarlı tabakayı kaldırarak, alttaki hasar görmeyen cilt tabakasını canlandırmaktır. Bu amaçla uygulanan peeling sonucunda sağlıklı, düzgün, canlı ve gergin bir cilt tabakası elde edilmektedir.

    Peeling öncesinde cildin temizlenerek arındırılması gerekmektedir. Daha sonrasında cilt sorununa uygun peeling solüsyonu cilde sürülerek cilt üzerinde bekletilmektedir. Yeterli süre cilt üzerinde bekleyen sölüsyonun ciltten temizlenmesinin ardından, peeling yapılan bölgeye nemlendirici ve güneş koruyucu krem sürülerek işlem tamamlanmaktadır.

    Derinliğe Göre Kimyasal Peeling Çeşitleri

    Peeling, işlemin derinliği, cilt üzerinde oluşturulmak istenilen hasarın boyutu ve başarının derecesine göre 3 farklı türde uygulanmaktadır. Yüzeyel kimyasal peeling, orta kimyasal peeling ve derin kimyasal peeling olarak sınıflandırılan bu türler, etkinlik derecesine göre sınıflandırılmaktadır.

    Yüzeyel Kimyasal Peeling

    Yüseyel Kimyasal Peeling, meyve asitleri ile uygulanan bir peeling yöntemidir. Şeker karışımından elde edilen glikolik asitler ya da süttü bulunan laktik asitlerle uygulanabilmektedir. Alfa hidroksi asitler olarak adlandırılan bu küçük moleküller, cildin en üst tabakasını kolaylıkla geçebildiği için yüzeyel peeling işleminde başarılı sonuçlar vermektedirler.

    Cildin daha alt katmanlarına geçememesinden dolayı yüzeyel peeling işlemi yaparken, cildin en üst katmanında hücre yenilenmesini tetiklemektedir. Cildin kendi kendini iyileştirme mekanizmasını tetiklerken, bu hücrelerin dış etkenlere karşı toleransını arttırmaktadır. Böylece hücre yenilenmesi haricinde cildin en üst tabakasında bulunan yüzeysel lekelerin tedavisinde de etkili olmaktadır.

    Bir diğer yüzeyel peeling uygulaması ise salisilik asitlerle yapılmaktadır. Bu madde de cilt dokusunun yalnızca en üst katmanını etkilemektedir. Akne, siyah nokta ve lekelerin tedavisinde tercih edilmekte ve etkinliğini göstermektedir. Yüzeyel yani yalnızca cildin en üst tabakasını etkileyen bir Kimyasal Peeling işlemi olmasından dolayı işlem sonrasında sosyal ve profesyonel hayata dönmek mümkündür.

    Orta Kimyasal Peelign

    Trikloroasetik asit ve glikolik asitlerden yararlanılarak uygulanan bir peeling yöntemidir. Yağ bezleri, ter bezleri, kıl foliküllerinin bulunduğu cilt dokusundaki katmanların harabiyetine yol açmaktadır. Bunun sonucunda cilt dokusu içerisinde oluşan hasar ile birlikte pigment değişiklikleri, hafif ve orta dereceli cilt kırışıklıkları düzeltmektedir. Ayrıca güneş ışınlarına maruz kalınması sonucunda yüz, el, ön kol ve boyunda oluşan aktinik keratoz adlı cilt hastalığında etkin olarak başarı sağlamaktadır.

    Orta Kimyasal Peeling işlemi sonrasında soyulma işleminin orta şiddette olmasına bağlı olarak cilt üzerinde kızarıklıklar oluşmaktadır. Bu kızarıklıklar hafifleyerek, cilt kendi renk tonunu almakta ve 2 ila 3 gün içerisinde cilt dokusu dökülmektedir. Ortalama 1 hafta süren iyileşme sürecinin ardından sağlıklı cilt dokusu kendini göstermektedir. İyileşme sürecinin hızlandırılması için, bu süreç içerisinde cildin temiz ve nemli pomadlar sürülerek korunması istenmektedir.

    Derin Kimyasal Peeling

    Trikloroasetik asit, baker, fenol ve jessner solüsyonlarının kullanıldığı Kimyasal Peeling yöntemidir. Bu peeling yönteminde cilt dokusu üzerinde derin soyulmalar olmaktadır. Sivilce izi ve akne izi, skar, cilt lekesi ve kırışıkların tedavisindeki etkisi ve başarısı fazladır. Ağrılı ve acılı bir işlemdir. Bu nedenle lokal anestezi altında yapılabilmektedir. Bununla birlikte işlem sonrasındaki süreç soyulmanın derinliği ile orantılı olarak ağrılı geçmektedir. Bu nedenle düzenli ağrı kesici kullanılması gerekmektedir.

    Tedavi sonrasında 1 ile 2 hafta devam eden şişlikler oluşmaktadır. İyileşme süreci ortalama 1 ay olup, cilt üzerinde oluşan kızarıklığın tamamen ortadan kaybolması 3 aya kadar sürebilmektedir. Diğer Kimyasal Peeling yöntemlerine kıyasla daha çok etkilidir. Koyu cilt rengine sahip kişilerde kalıcı renk açılma ihtimali bulunması nedeni ile açık ten rengine sahip kişiler için daha uygundur.

    Yüzeyel ve orta peeling yöntemlerini kısıtlayan herhangi bir hastalık yoktur. Ancak derin peeling öncesinde böbrek, kalp ya da karaciğer hastalıklarının söz konusu olması durumunda bildirilmesi gerekmektedir. Ayrıca cilt dokusunun hassaslaşmasına yol açabilecek ilaçların son dönemde kullanılıp kullanılmadığı ve geçmiş kozmetik işlemlerin detayları eksiksiz bir şekilde aktarılmalıdır.

    Kimyasal Peeling Seans Süreleri ve Sayıları

    Peeling seans sürelerini ve sayılarını cilt ve cilt dokusundaki problemlerin türüne ve oluşma nedenlerine göre belirlemekteyiz. Cilde parlaklığın kazandırılması için tek bir seans yeterli olabilirken, sivilce, akne izi, cilt lekesi, yaşlılık lekeleri ve kırışıklıkları gibi sorunlarda seans sürelerinin ve sayılarının arttırılması gerekmektedir. Bu nedenle Kimyasal Peeling öncesinde ön kontrol gereklidir.

    Peeling öncesinde cilt dokusunda elde edilmesi istenilen iyileşme, uygulama sonrasındaki beklentiler, elde edilebilecek iyileşmelerin seviyesi, daha önceden kullanılmış olan ürünler ve cilt sorununa ilişkin görülebilecek tedaviler değerlendirilerek tedavinin etkinliği ve başarısı değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmeler ön kontrol esnasında yapılmakta ve peeling uygulamasının türü belirlenmektedir.

    Hastanın yaşı, cilt tipi, cilt yapısı, kimyasal maddenin cilt üzerindeki konsantrasyonu, uygulanacak solüsyonun türü ve sorunlu bölgelere göre seans süreleri ve sayılarının belirlenebilmesi için kliniğimizin ücretsiz muayenesinden yararlanabilirsiniz. Muayene esnasında cilt ve cilt altı dokusu incelenerek en fazla yarar sağlayacak peeling solüsyonuna karar verilmektedir.

    Kimyasal Peeling uygulaması öncesinde işlemin etkinliğinin arttırılması ve yan etkilerin azaltılmasına ilişkin ön hazırlık detayları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formu üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu iletişim formu üzerinden tüm soru ve görüşlerinizi bize iletebileceğiniz gibi, peeling fiyatları hakkında bilgi alabilir ve randevu talebinde bulunabilirsiniz.

    Fiyat Teklif ve Randevu Formu
    Kimyasal Peeling Hakkında Detaylı Bilgi ve Fiyat Teklifi Almak İçin Lütfen Aşağıdaki Formu Doldurunuz Uzmanlarımız Size En Kısa Sürede Dönüş Yapacaktır.

      Tedavilerimiz Hakkında Bilgi Almak ve Fiyatlarımızı Öğrenmek İçin Bizi Arayabilirsiniz:
      Call Now Button
      ×